Dagbesteding

Als zelfstandig wonende oudere kunt u wat extra ondersteuning misschien goed gebruiken. Naast de hulp die u wellicht al van familieleden, buren of de thuiszorg krijgt, is deelnemen aan de dagbesteding van Arena Zorg een mogelijkheid.

De dagbesteding van Arena Zorg is voor cliënten die extra ondersteuning of verzorging nodig hebben en kan een oplossing zijn als bijvoorbeeld:

  • ouderen thuis dreigen te vereenzamen;
  • ouderen op zoek zijn naar contacten met anderen;
  • partner of kinderen de zorg teveel vinden en daardoor overbelast raken. 

De dagbesteding van Arena Zorg biedt een gevarieerd dagprogramma dat is afgestemd op de behoeften en wensen van de zelfredzaamheid, het bevorderen van de sociale contacten en het ontwikkelen van eigen vaardigheden bijvoorbeeld. Daarnaast wordt er tussen de middag altijd gezamenlijk een warme maaltijd gegeten.

Dankzij de dagbesteding kunnen onze cliënten langer thuis blijven wonen en worden mantelzorgers (partners, familie en kennissen) ontlast. De dagbesteding biedt begeleiding voor een of meer dagdelen per week en vindt plaats aan onze locatie aan de Coornhertstraat 1 te Rotterdam. Onze cliënten worden met ons eigen taxivervoer van huis opgehaald en weer thuis teruggebracht.